torsdag den 14. juli 2016

HeatWave dag 3

Dag 3 handler om avancerede embossing teknikker....Jeg har prøvet en af de 3 Faux-teknikker Julie Ebersole viser nemlig den der hedder Faux batik....

Hun siger godt at denne teknik virker bedst med "massive" stempler (ikke detaljer)... Jeg har bare ikke rigtig nogen af den slags stempler....Hmmm det skulle jeg måske huske næste gang jeg handler ;) Når men derfor har jeg prøvet teknikken med et ikke helt optimalt stempel ;)


Faux-batik teknikken indeholder også en af de teknikker Kristina Werner viser nemlig iron-off heat embossing!

Først har jeg stemplet med versamark og embossed med White super fine detail. Så har jeg "krøllet" det godt: foldet det mange steder. Det er så sværtet med distress ink. Og så kommer iron-off teknikken....Den drillede en del...Prøvede først at stryge det med et lille rejsestrygejern som jeg har til "hobby" og der kom meget embossing over på printerpapiret men på ingen måde det hele...gentog det rigtig mange gange - men der blev ved med at være områder der stadig var blanke og "klistrede" når jeg "klappede" det med hånden mens det var varmt....Hev så det store strygejern frem (almindeligt ;) ) det fik et par ture mere og det hjalp. Næste gang tror jeg at jeg vil prøve med det "store" fra starten af....tror ikke det lille bliver varmt nok....måske er det også forskelligt fra pulver til pulver....Der kan bestemt laves flere forsøg med denne teknik ;)


Ved ikke om jeg lige tænker batik når jeg ser det...syntes måske snarere det ligner en slidt stump stof...så det look har jeg forsøgt at understrege ved at flosse kanterne godt og matte teksten på 2 stumper lærred hvor jeg har trævlet lidt af kanterne op....


Materialer: Neenah solar White, metal karton, lærred, powder Tool, versamark, Ranger embossing powder White super fine detail, Spice market large petal background fra Hero arts, distress ink i farverne:Barn door - Picked raspberry, Spiced marmalade, die SD042 fra Nellie Snellen.

To foreign visitors: the word mean Just because.

Tak for besøget :)

14 kommentarer:

 1. Beautiful card, I had trouble getting all of my embossing powder ironed off too and I used the big iron.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you very much :) Nice to know that it's not just me that are having trouble with iron-off - thanks for telling me that :)

   Slet
 2. Mega flot baggrund med the stempel...kanon flot farvesammensætning! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) Har slet ikke fået stemplet brugt så meget som planlagt da jeg købte det..... det er jo dumt - så må til at bruge det mere :)

   Slet
 3. wow! beautiful card! looks just like the tapestries i used to hang in my room during college.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you very much :) That must have been a very cool looking room you had :)

   Slet
 4. wow! beautiful card! looks just like the tapestries i used to hang in my room during college.

  SvarSlet
 5. Beautiful Card!!! I love every detail!

  SvarSlet
 6. Like the distressed look of your faux-batik-technique. This bg-stamp is so beautiful and in combination with these colors it's just amazing!

  Greetings from Wiebke (KomMa-designed)

  SvarSlet
 7. Gorgeous colors and a really beautiful stamp!

  SvarSlet

Tak fordi du bruger tid på at lægge en kommentar - Det er jeg meget glad for :)