fredag den 20. juli 2018

Stencil og emboss risist

Kortet er lavet til en mand i min familie.

 
Jeg kom alt for sent i gang med kortet så det skulle være noget "hurtigt" som var afprøvet i forvejen.....

For 2 år siden tog jeg et "gammet" Online Card Classes kursus med Tim Holtz. Man lavede ikke kort men "prøver" på forskellige teknikker. Der var en fil med til at printe ud med en kort vejledning til hver teknik til at sætte på bagsiden af hver prøve. Det er faktisk rigtig rart nogen gange lige at kunne bladre i æsken med prøver når jeg ikke lige har en ide og det skal gå lidt stærkt ;) Så det var det jeg gjorde denne gang :)


Sådan ser min kursus prøve ud. Har så på "opskriften" på bagsiden tilføjet hvilke farver jeg har brugt og hvilke materialer når jeg ikke lige havde præcis det der blev brugt på kurset.

Først har jeg sværtet grøn gennem en stencil - drysset lidt klar embossing pulver på - smeltet det - lagt stencilen på igen - sværtet med brun - fjernet stencilen - sværtet med brune toner fra kanten. Monteret med sort skumtape.

Opdatering:
Fik et spørgsmål i Scrapsisters 2.0 gruppen på Facebook om forklaring på "embossing delen" af teknikken...tænkte at jeg da ligeså godt kunne sætte forklaringen ind her også :)

Alt det grønne man kan se på kortet er dækket af embossing - der har været lidt mere grønt, men da det ikke blev beskyttet af embossingen blev det dækket til/skjult af den brune sværte....

Sværtede grønt ujævnt gennem en del af stencilen (så nogle områder fik mere farve end andre) - så dryssede jeg pulver på, gav det nogle lidt kraftige bank/slag på bagsiden så en del af pulveret dryssede af igen (der hvor farven er kraftigst og det er mest "vådt/fugtigt" hænger pulveret bedst fast) - så smeltede jeg det.


Jeg bankede en del af da jeg ikke ville have det til at dække en "massiv" flade...ville gerne have lidt "huller" i embossingen hvor den brune sværte efterfølgende kunne suge ned og give effekt/prikker/distressed udseende.


Da det var smeltet syntes jeg så der var for lidt der var dækket (og dermed beskyttet) så lagde stencilen på og gav den lidt mere grøn sværte og en omgang pulver mere hvor jeg så bankede knap så meget af før jeg smeltede ;)


Så lagde jeg stencilen på og sværtede med brun - og så kan man rigtig se hvor der er embossing - altid så sjovt/fascinerende at se hvor der er enkelte små prikker der er beskyttet - de lyser ligesom helt op når den mørke farve kommer rundt om :D


Det blev en forfærdelig lang forklaring håber så den gav mening ellers må man endelig bare spørge


Lige et billede hvor man kan se den blanke embossing lidt tydeligere…


Min blog har holdt en frygtelig lang pause, og fik blogget meget få gange sidste år.....Nu prøver jeg igen :)

Materialer: stencilen Honeycomb fra Tim Holtz, Distress ink Peeled paint/brushed corduroy/ground espresso, embossing pulver klar/hvid, Die Stitched Banners fra Gummiapan/Cross-Stitched Rectangle Stax fra Die-namics, tekststempel Det Skal Fejres fra Three Scoops.

Tak fordi du kiggede med :)

6 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at se hvad du får lavet. Fedt kort med fed teknik, god ide med prøverne, den ide må jeg vist tage til mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :D Jeg havde ikke troet jeg ville få brugt prøverne, men det er faktisk også lidt hyggeligt og bladre i dem og tænke: Ej ja den teknik var jo også sjov ;) Er i gang med en jule "version" af denne teknik....er ikke helt tilfreds....men må se om jeg ikke kan få noget brugbart ud af det ;)

   Slet
 2. Det er super fedt at lære nye teknikker og jeg glæder mig til at prøve denne her af. Dit kort er utroligt flot 😍

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) og hvor er jeg glad for at du kan bruge indlægget til noget - jeg elsker også at lære nye teknikker :D

   Slet

Tak fordi du bruger tid på at lægge en kommentar - Det er jeg meget glad for :)